Dresscode eller inte?

Hur vi klär oss säger allt, falskt eller sant? Många framgångsrika personer väljer att klä sig i kostym varje dag och andra klär sig i helt vanlig vardagsstil. Varför är det så? I ett samhälle som ständigt är uppkopplat och ständigt påverkad av det yttre och skönhets ideal så borde alla tänka på hur de klär sig. Klädvalet har ingenting med IQ eller drivkraft att göra? Inga studier är i alla fall framtagna men ett sunt förnuft går att mäta. Klär man sig proper vid proper tillfällen blir man respekterad. Jag skulle vilja påstå att ett klädval har stor betydelse när det kommer till möten. En dresscode på en mötesplats är alltid att rekommendera, dels för att kunna känna igen de som arbetar hos en, skilja kund mot anställd och dels för att visa sig respektabel och anständig.

Dresscode kan även ha med hygien att göra vid exempel industri arbete eller bageri/köksarbete.  Hur man väljer att klä sig på ett kontor är upp till själva kontoret att bestämma men enligt vett och etikett bör man klä sig efter ambitionsvalet.

I en konferenslokal eller konferenshall med jobbet kan det vara bra i förväg att bestämma en dresscode. I vissa fall vill man ta fram en dresscode för att inte visa sin personliga status för sina kollegor. Det kan vara allt från att man inte har råd att köpa och gå i märkeskläder till att man har svårt att bära upp visa plagg. Eller så enkelt att man vill se enhetlig ut när man kommer till ett samtalsrum. Konferens eller inte en dresscode är att föredra, det kan ju även vara trevligt att klä upp sig till möten.

”Dress to impress!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *