Att inreda ett mötesrum

Hur inreder man ett kontor eller samtalsrum på bästa sätt?

Många nystartade- som äldre – företag har kanske oftast stylister som går in och möblerar de större företagen. Men hur kan man på egen hand skapa en bra mötesmiljö?  Frågan hur man skall inreda ett kontor eller konferenslokal på bästa sätt kan komma på tal. Smaken är såklart personlig men det finns vissa knep för att få en arbetarvänlig och trygg miljö.

Färgsättning:

Om man pratar färger så tror vi att Forsman och Bodenfors som är Sveriges mest prisade reklambyrå gör rätt att använda sig av Orangea heltäckningsmattor i sina lokaler. Färgen orange skall nämligen främja kreativitet. För de mer neutrala kontor eller möteslokaler så har man oftast en standardfärg på väggarna, den är inte vit och inte gul utan något mitt emellan, exempel #05024.

Möblering:

Visste du att en bra möbler är väldigt viktigt och har stor betydelse för hur du arbetar.  Tänk på att placera bord och stolar framför ett fönster eller i rummets ljusaste yta. Använd textilier för att minska eko i rummet och placera all teknisk utrustning så som dator och projektorer vid telejack/ kontakter så slipper du snubbla över sladdar. Det finns även speciella bord med förinstallerade kontakter i borden, prata med er möbelleverantör för att veta mer. Ståbord kan vara praktiskt vid arbetsplatser men fungerar mindre bra vid större möten då man oftast vill sitta ner, välj något av alternativen eller placera flera små bord med höj och sänk-funktion som en ö i mitten.  Ställ in plantor och blommor för en lugn och glädjande miljö. Blommor har den påverkan på människor, Aloe Vera växter har förmågan att lugna och så är det lätt att sköta om blomman då den inte kräver särskilt mycket uppmärksamhet. Har ni en soffa i en lobby? Passa på att flytta den med om ni felplacerat den, låt gästerna mötas av en öppen soffa när de kommer in genom dörren, detta får rummet att välkomna in på möte!

Ljussättning och temperatur:

Ljusa lokaler känns ofta mer positiva och sprider mer ljus. Även rätt temperatur är av vikt att tänka på, har du inga fönster i kontorsrummet se till att sätta in en AC som håller rummet friskt och fullt med syre.

Slutligen, även om du tror att inredning inte är en av era prioriteringar så bör du tänka om. Vill du att besökarna skall få ett bra intresse, kunna fokusera och slutligen orka med att lyssna på mötet så bör ni kolla över era rum. Glöm inte belysningen! Det finns olika typer av belysning, oftast vit eller gul. Personligen gillar jag det vita ljuset men det är en smakfråga, kontakta era leverantörer för att veta mer om arbetsmiljö eller kolla in denna sida här.  Vet du inte vart du skall börja, ta en kik in på www.gerdmans.se för inspirationssök.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *